Noen har allerede tatt ferie og for andre er den like rundt hjørnet.

Her er noen enkle men preventive sikkerhetstips dersom man velger å forlate boligen.

Om det blir Norgesferie eller man skal utenlands så fungerer de samme grepene. Så, uansett om du reiser bort eller blir hjemme i ferien er vi i Trygg Vakt på jobb døgnet rundet – året rundt, klar til å hjelpe våre kunder ved behov.
Under lister vi opp noen sikkerhetstips til deg som skal forlate boligen for å forebygge uheldige hendelser:

1. Skru på innbruddsalarmen

Husk å test at alarmen lar seg tilkoble før du skal reise for å påse at alt fungerer som det skal. Er det feil på alarmen vil dette indikeres med en oransje feil-lampe på betjeningspanel eller sentralapparatet.

2. Ikke hjelp innbruddstyven

Ikke legg til rette for at uvedkommende tar seg inn i boligen din. Ta f. eks. inn, eventuelt lås fast stigen eller gardintrappen når du er borte.

3. Skru av elektriske apparater mht. brannfare

Ta ut støpsel av stikkontaktene på elektriske apparater som ikke er i bruk når du er borte, for eksempel TV-en, kaffetrakteren, vannkokeren, brødristeren osv.

4. Steng vannet

Å stenge vanntilførselen er den enkleste og raskeste måten å beskytte boligen mot vannskader. Steng hovedstoppekranen så er du sikker.

5. La boligen se bebodd ut

Selv om du reiser bort kan det være lurt å la boligen se bebodd ut. Der hvor det er innsyn kan man «rote» litt, men ikke la verdigjenstander som penger, smykker, PCer eller annet være synlig.

6. Ha en god lås

Mange innbruddstyver forsøker å komme seg inn gjennom døren. Derfor er det smart å ha en solid lås og sikringsbeslag som reduserer risikoen for innbrudd. Husk å sjekk alle dører og vinduer før man forlater!

7. Vakthold

Gjør en avtale med naboen, familie, gode venner eller vaktselskapet ditt om tilsyn av boligen når du er borte. Pass på å ikke kringkaste at du er borte til for mange, f. eks. via sosiale medier. Hver Påske utfører Trygg Vakt vakthold av eneboliger hvor vi tar inn post, vanner blomstrer, mater husdyr og ellers ser til at alt er i orden.

Vi i Trygg Vakt ønsker alle våre kunder en god og sikker SOMMER!